Vesti

SOK OD ORGANSKIH GODŽI BOBICA

Godži bobice se koriste kao dodatak hrani, a mogle bi imati značajniju ulogu i u medicini. U 100 grama godži bobica ima 25.300 O.R.A.C. antiokasidantskih jedinica koje uništavaju slobodne radikale u organizmu koji su u njega dospeli na različite načine: kontaktima, vodom, hranom, vazdihom i slično.

One su najizbalansiraniji biljni plod koji revitalizuje organizam, usporava procesa starenja, jača imunitet, pospešuje lučenje hormona rasta, poboljšava vid, ten, nerve, urinarni trakt, srce i krvne sudove, jetru, bubrege, plodnost, ublažava nuspojava hemoterapije i radioterapije i čuva organizam od bakterijskih i virusnih infekcija.

Sve navedeno samo u jednom plodu daje mu razne pozitivne epitete. Moguće da je naispravniji onaj koji smatra da su godži bobice “voće veka”.

Sok od organskih godži bobica je plod organske godži bobice u tečnom stanju. Sok je hladno ceđeni plod koji je potom pasterizovan taman toliko da se tehnološki napravi vakum u bočici koji štiti ispravnost soka u naredne dve godine. Sok nema nikakvih dodataka, čak ni vode.

Bliže informacije: www.gojiberry.rs