Vesti

MATIČNI SOK OD ORGANSKIH GODŽI BOBICA 2022

Matični sok od organskih godži bobica pravi se od ploda godži bobica uzgajanih u organski kontrolisanoj proizvodnji. Kontolu sprovodi organizacija ovlašćena od strane reseornog Ministarstva Republike Srbije.

Matični sok ne sadži nikakve dodatke, kao naprimer: vodu, šećer, konzervans, boju, aromu niti bilo koji drugi dodatak. Odsustvo zaštitnih i drugih dodataka u procesu pravljenja matičnog soka od organskih godži bobica moguće je iz razloga posebnog tehnološkog postupka njegovog pravljenja i flaširanja u bočice od 200 ml. Pored ostalog, plod organske godži bobice prvo se podvrgne hladnom ceđenju, potom se isceđeni sok pasterizuje na određenoj temperaturi i njime se pune bočice koje se zatvaraju specijalnim zatvaračem-poklopcem. Na taj način u bočici prirodnim putem nastaje vakum. Ovako napravljen vakum u bočici jedina je uspešna prirodna zaštita matičnog soku u njoj.

Ponjenje bočice vrši se u odgovarajuću ekološku staklenu bočicu od 200 ml.
Navedeno je naznačeno na etiketi svake bočice na poziciji slota (mesec i godina punjenja) i upisanom roku do kada ju je najbolje upotrebiti.

Neotvaranu bočicu najbolje je upotrebljavati u periodu do dve godine od dana punjenja.

Neotvarana bočica ne zahteva poseban skladišni tretman, osim da nije neposredno izložena dejstvu sunčevog zraka.

Matični sok ima iste efekte kao i konzumiranje sveže ubranih organskih godži bobica.

Prve pozitivne efekte, naš organizam obično prepoznaje posle kontinuirane upotrebe soka u trajanju od dva meseca. Preporučuje se njegova kontinuirana upotreba u trajanju od najmanje šest meseći i količini od uglavnom 30-50 ml svakodnevno. Posle toga bi trebala da sledi kraća pauza i nastavak korišćenja u odgovarajućim manjim dozama, a sve u zavisnosti od razloga konzimiranja.

Naš matični sok napravljen od organskih godži bobica, najčešće se koristi u cilju:

čišćenja organizma od slobodnih radikala, ubrzavanja metabolizma, poboljšavanja vida, smanjenja niva šećera i holesterola u krvi, poboljšavanju cirkulacije, jačanju organizma nakon bolesti, usporavanju starenje i pospešivanju pamćenja, prirodnog afrodizijačkog delovanja i rešavanju problema muške neplodnosti i impotencije pošto pojačavaju lučenje testosterona u organizmu, poboljšanju apetita - raznovrsnija ishrana poboljšava imunitet, jačanja imunološkog sistema – zahvaljujući antioksidantnim jedinicama kojih u 100 g bobica ima 25.300, vitaminima, mineralima, svim aminokislinama, karotrenoidima i polisaharidima, pomoći u rešavanju anemije - godži bobice su najbogatiji izvor karotenoida i gvožđa i to čak u količini od zavidnih 11 miligrama gvožđa u 100 grama ploda, podsticanja hormona rasta zbog toga što ima takvu kombinaciju polisaharida, carotena, minerala i vitamina da podstiče lučenje hormona rasta. Istraživanja su utvrdila da matični sok značajno podstiče hipofizu da luči hormon rasta, uz uslov da se sok pravilno koristi.

Blagotvorno deluje u preporučenim dnevnim dozama u slučaju:

- Alergije 30-60 ml dnevno;
- Artritis i zapaljenski procesi: 60 ml dnevno;
- Visok krvni pritisak: 45 ml dnevno;
- Dijabetes (za odrasle koji nisu insulinski zavisnici): 60 ml (2x30ml) dnevno;
- Za povećanje energije (naročito kod sportista): 75 ml dnevno;
- Zaštita jetre: 15-30 ml dnevno;
- Jačanje imuniteta: 30-60 ml dnevno;
- Kardiovaskularno zdravlje: 60 ml dnevno;
- Kod gojaznosti: 60 ml dnevno (30 ml pre podne i 30 ml posle podne);
- Kod karcinoma: 60-120 ml dnevno;
- Kod neplodnosti: 75 ml dnevno (minimum 6 meseci upotrebe);
- Kod poremećaja gastrointestalnog sistema: 45 ml dnevno (konzumirati pre obroka);
- Poboljšanje krvne slike: 30 ml dnevno;
- Poboljšanje vida: 30 ml dnevno;
- Prevencija karcinoma: 30 ml dnevno;
- Protiv starenja organizma (posebno kože): 30-60 ml dnevno;
- Seksualna disfunkcija: 30-60 ml dnevno,
- Stimulacija lučenja hormona rasta: 30-50 ml dnevno

Sok se može mešati sa drugim prirodnim sokom (smuti) ili napitcima i tako konzumitati. Naš sok od godži bobica napravljen je od godži bobica iz organske proizvodnje što znači da su bobice na našoj plantaži uzgajana po svim standardima organske proizvodnje bez upotrebe bilo kakvih nedozvoljenih preparata i sredstava.
Kontrolu u praćenje vrši ovlašćena sertifikaciona organizacija, koju je za to ovlastilo Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije u kontinuitetu već šest godina. Navedeno znači da je naš sok bezbedan i zdrav za svačiji organizam.

Sok od godži bobica šaljemo na kućnu adresu expres kurirskom dostavom po principu “danas za sutra”. Dostava se vrši u transportnom pakovanju posebno napravljenom za tu namenu. Jedno pakovanje je, uglavnom, dovoljno za period od 40 dana.

Početak distribucije se očekuje krajem septembra meseca 2022. godine.

NAPOMENA: Preporučuje se licima koja nisu zdrava, odnosno imaju ozbiljnijih zdravstvenih problema da se pre upotrebe godži bobica, odnoso matičnog soka od godži bobica obavezno o tome konsultuju sa svojim izabranim lekarom.

* Kalkulacija cene soka nije okončana jer su berbe u toku. Čim bude pozmata, bićete o tome obevešteni. Predpostavljam da će to biti krajem ovog meseca?

____________________________________
**Nastojimo da budemo što precizniji u opisu proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Informacije nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru.