Proizvodi

Super hrana za revitalizaciju organizma

350,00RSD/bočica
0,00RSD/paket od 8 bočica

Broj artikla: SUOGB 1/20

Kategorija: godži bobice.

Oznaka: sušene organske godži bobice.

Pakovanje: 100 i 150 grama u PET pakovanju. 

Sastav: 100% organske godži bobice.

Najbolje upotrebiti do: naznačeno na deklaraciji.

Plaćanje: pouzećem.

Troškove dostave: plaća naručilac po tarifniku dostavljača.

Prodaja: u najavi.  

Sušene godži bobice - superhrana za revitalizaciju organizma.

Sušene godži bobice smatraju se odličnom hranom za revitalizaciju organizma i usporavanje procesa starenja, jer sadrže izuzetno visok nivo antioksidacijskih svojstava. Zbog toga i ostalih sastojaka kao što su vitamini, minerali, pigmenti, nezasićene masne kiseline, esencijalne aminokiseline i vlakna, jačaju imuni sistem, povećavaju nivo energije, poboljšavaju varenje, štite od kardiovaskularnih bolesti i dijabetesa, deluju antibakterijski i antiupalno, imaju antikancerogeno delovanje, poboljšavaju plodnost kod žena, doprinose boljem raspoloženju i zdravlju, smanjuju umor i stres, štite vid i doprinose lepšem tenu.

Kao i kod drugih proizvoda tako i kod godži bobica, potrebno je voditi računa gde se nabavljaju proizvodi i da li je plod bio izložen dejstvu štetnih materija tokom rasta (pesticidi, herbicidi i druga hemijska sredstva koja se ne nalaze na listi dozvoljenih za uoptrebu). Jedan od načina kontrole je i cena proizvoda. Sušene godži bobice, zbog tehnološkog postupka sušenja i potrebne količine sveže ubranih godži, bobica ne mogu da budu jeftina. Ukoliko jesu, to je mogući razlog za dalju proveru ispravnosti sušenih godži bobica.

Sastav: Sušene godži bobice predstavljaju bogat izvor antioksidanasa (vitamini  A i C) i vlakana. Takođe, obiluju proteinima i aminokiselinama, što je iznenađujuće za voće. Sadrže čak 8 vrsta esencijalnih aminokiselina, koje naš organizam ne može sam da stvoriti, već se moraju uneti kroz hranu.

Pored toga, sadrže mnoge važne minerale (kalcijum, gvožđe, natrijum, kalijum, selen, cink i fosfor), nezasićene masne kiseline (alfa-linolenska i linolna kiselina) i pigmente (5 vrsta karotenoida – lutein, beta-karoten, kriptoksantin, zeaksantin i likopen), uz veoma nisku kalorijsku vrednost i masti. Na taj način sadrže više beta-karotena od šargarepe i više gvožđa od spanaća i soje !

Nutritivne vrednosti na 100g:
Energetska vrednost: 349 kcal
Ukupne masti: 0,39g
Ukupni ugljeni hidrati: 77,06g
– od kojih je šećer: 45,61g
Vlakna: 13g
Proteini: 14,26g
Kalcijum: 190mg
Gvožđe: 6,80mg
Natrijum: 298mg
Vitamin A: 26822 IU
Vitamin C: 48,4mg

*Nutritivne vrednosti su preuzete sa zvaničnog sajta USDA.

Način upotrebe: Preporučuje se konzumiranje 10-30 grama suvih plodova na dan, što je približno jedna manja šaka. Možete ih konzumirati kao zdrave grickalice ili ih kombinovati uz druge namirnice (žitarice, musli, jogurte, pudinge, voćna pića ili drugo). Odlične su za pripremu raznih zdravih poslastica.