Proizvodi

Super hrana i izvor zdravlja

350,00RSD/bočica
800,00RSD/paket od 8 bočica

Broj artikla: OGB 1/20.

Kategorija: godži bobice.

Oznaka: organske godži bobice.

Pakovanje: 200 i 400 grama u PET pakovanju i u rinfuzi u pakovanju od 5 i 10 kilograma.

Sastav: 100% godži bobice.

Najbolje upotrebiti do: naznačeno na deklaraciji.

Plaćanje: pouzećem.

Troškove dostave: plaća naručilac po tarifniku dostavljača.

Prodaja: tokom berbe, odnosno zamrznute.

Godži bobice

Godži bobice imaju nizak glihemijski indeks, što znači da ne povećavaju nivo šećera u krvi posle konzumiranja, što ih čini savršenom poslasticom. Istovremeno, godži bobice su odličan izvor mnogih vitamina i esencijalnih aminokiselina.

Godži bobice su najpoznatija super hrana na svetu. Nazivaju ih još i „srećne bobice“, “vučije bobice“ ili „crveni dijamanti“. Prema ORAC američkoj skali koja meri oksidativnost proizvoda zauzima prvo mesto. Što je položaj na lestvici viši, tim hrana ima veću sposobnost uništavanja slobodnih radikala koji narušavaju zdravlje i ubrzavaju proces starenja.

Godži bobice sadrže:

• 19 amino kiselina (od kojih je 8 esencijalnih),
• 21 mineral u tragovima, uključujući i antikancerogeni germanij,
• više proteina nego cjelovito zrno pšenice (13%),
• više C vitamina od naranče,
• kompleks B vitamina neophodnih za pretvaranje hrane u energiju,
• vitamin E (retko se nalazi u voću, uglavnom u sjemenkama i žitaricama),
• ciperon, koji koristi srcu i krvnom pritisku a ublažava i ginekološke tegobe,
• solavetivon, snažni antigljivični i antibakterijski sastav,
• fizalin, aktivan sastav koji štiti od leukemije i hepatitisa B,
• betain, koji pomaže jetri da proizvodi kolin, sastav koji smiruje nervozu, poboljšava
memoriju i štiti od masne jetre. Betain također smanjuje rizik od infarkta i štiti DNK,
• kompletan spektar antioksidanata karotenoida, uključujući i beta karoten te zeaksantin,
• Ovo čini godži bobice najbogatijim izvorom beta karotena od svih poznatih namirnica,
• beta-sitosterol, antiupalni agens. Beta-sitosterol se također koristi za snižavanje
   holesterola, esencijalne masne kiseline, koje su potrebne za održavanje proizvodnje
   hormona, dobro funkcionisanje mozga i nervnog sistema.

Unapređuju zdravlje očiju 

Godži bobice sadrže zeakstantin, antioksidant koji unapređuje zdravlje vaših očiju. Prema istraživanju sprovedenom u Švajcarskoj, konzumiranje dijetetskih suplemenata zajedno sa godži bobicama smanjuje žute naslage ispod mrežnjače oka, koje mogu dovesti do degeneracije očnog mišića.

Korisne za prevenciju raka

Prema studiji koja je objavljena u časopisu “Prirodne nauke”, godži bobice mogu pomoći u borbi protiv raka. Istraživači su otkrili da ekstrakt godži bobice može sprečiti širenje ćelija raka.

Podstiču lučenje hormona rasta

Godži sok napravljen od organskih goji bobica zauzima prvo mesto kao prirodni supstrat koji stimuliše rast dece. Mnogi su se odlučili da ga probaju kao preventivnu opciju, a drugi su želeli da izbegnu davanje deci veštačkih hormona. Bilo koji motiv da je bio u pitanju, rezultati mogu biti vidljivi već posle šest meseci. Godži sok ima skladnu kombinaciju polisaharida, karotena, minerala i vitamina tako da ima mogućnost da stimuliše hipofizu da luči hormon rasta. Istraživanja koja su rađena na svetskom nivou, su pokazala da godži sok višestruko podstiče hipofizu da luči hormon rasta. Pored stimulisanje rasta dece kod njih se istovremeno znatno pojačava imunološki sistem. 

Poboljšavaju opšte stanje organizma

Studija sprovedena u Feniksu (SAD) bavila se efektima konzumiranja soka od godži bobica. Istraživači su došli do zaključka da korišćenje ovog soka poboljšava opšte stanje organizma i gastrointestinalnu funkciju.

Korisne su u lečenju dijabetesa

S obzirom na njihov nizak glikemijski indeks, godži bobice su savršena užina za ljude sa dijabetesom, s obzirom na to da ne podižu nivo šećera u krvi. Pored toga, postoji nekoliko studija koje su pokazale da su godži bobice takođe uspešne i u smanjivanju nivoa šećera u krvi.

Čuvaju kožu

Pošto su bogate antioksidansima, godži bobice mogu sprečiti oštećenje ćelija kože. Studija na životinjama sprovedena na univerzitetu u Sidneju pokazala je da sok od godži bobica štiti kožu od štete koju nanosi UV zračenje.

Povećavaju plodnost

S obzirom na to da povećavaju nivo itamin rone kod muškaraca, godži bobice pomažu u proizvodnji i poboljšanju kvaliteta sperme, a takođe i poboljšavaju seksualne sposobnosti, kako pokazuje studija izvršena na miševima na Fakultetu za javno zdravlje u Kini.

Pomažu kod mršavljenja

Godži bobice imaju sladak ukus, ali u isto vreme sadrže visok nivo vlakana i nizak nivo kalorija, pa vam samim tim zamena ostalog suvog voća godži bobicama može pomoći u gubitku težine. Jedna studija je pokazala da možete da unapredite vitamin gubitka težine ako ubacite voće u vašu niskokaloričnu ishranu.

Moguće neželjene nuspojave tokom konzumiranja godži bobica

Preporučujemo da se konsultujete sa vašim lekarom pre nego što uvedete nešto novo u ishranu pa i godži bobice, naročito ako uzimate neke lekove. Godži bobice se generalno smatraju sigurnim za konzumiranje, ali ipak bi trebalo da budete oprezni ako imate nizak nivo šećera u krvi ili ako uzimate koagulanse (razređivače krvi), ako imate zdravstveni tretman zbog hipertenzije ili trudnice.

Način upotrebe

Koliko godži bobica je dobro za vaš organizam zavisi od mnogo faktora. Najčešće su u pitanju godine života i zdravstveno stanje osobe. Ako imate određene zdravstvene tegobe, uvek se prvo konsultujte sa lekarom. Za osobe koje nemaju posebne zdravstene smetnje, preporučena doza kreće se do 50 grama svežih godži bobica dnevno, odnosno od 10 do 30 grama sušenih. Konzumiraju se u jutarnim časovima i pre uzimanja hrane. Kada se konzumiraju u cilju stumulacije lučenja hormona rasta, uzimaju se u večernjim časovima i to oko 3-4 sata nakom poslednjeg unosa hrane u organizam, odnosno tek kada je insulin obavio svoju funkciju i povukao se.

NAPOMENA: gornji sadržaj ne predstavlja zamenu za Vaš lični odnos sa lekarom i medicinskim osobljem. On i nije zamišljen kao medicinski savet. Sadržaj na ovom sajtu je namenjen podeli znanja i informacija koje ćete vi koristiti u partnerskom odnosu sa svojim lekarom. Ako ste u drugom stanju, dojite, uzimate lekove, ili imate neki zdravstveni problem, konsultujte se obavezno sa svojim lekarom pre nego što se odlučite da koristite proizvode od godži bobica.